muzica

Dj Bobo

today26.01.2020 820 3 4

Background
share close

Peter René Baumann s-a născut în Kölliken, Elveția în 1968, avandu-l ca tată pe italianul Luigi Cipriano și mama elvețianca Ruth Baumann. Inițial, Baumann visa să lucreze în domeniile cofetăriei și brutăriei.  Totuși, acest lucru nu a durat mult, în timp ce dorința sa de dans s-a suprapus cu dezvoltarea breakdance-ului după absolvirea liceului. Participand la numeroase concursuri de dans, René a reușit să se claseze în primii 10 clasati ai concursului german de dans „Disco Kings” cu stilul său de dans acrobatic.

Baumann si-a inceput cariera de DJ  in 1985, dupa mai putin de un an participand la campionatele elvetiene de Dj-ing A continuat sa lucreze ca rezident in cluburi ca Don Paco sau Hazyland, ambele in Elvetia, unde acumuleaza experienta si decide sa isi produca singur muzica. Prima lui piesa, “I Love You” se lanseaza la finele anului 1989 cand inca lucreaza ca DJ dar se concentreaza pe viitoarele sale productii. In 1991, DJ BoBo lanseaza alte doua piese, “Ladies in the House” si “Let’s Groove On”.

René castiga notorietate internationala odata cu lansarea la nivel european a hit-ului “Somebody Dance with Me” in Noiembrie 1992. Cu un refren usor de tinut minte interpretat de Emel Aykanat precum si partea de rap interpretat de el insusi, castiga prima pozitie in clasamentele din Elvetia si Suedia, in timp ce in numeroase tari europene, inclusiv Germania ajunge pe locul 5. “Somebody Dance with Me” este certificat cu aur in Germania pentru vanzarea a peste 250,000 unitati. Al doilea succes, “Keep on Dancing“, urmand aceeasi reteta, ajunge in primele 5 in Germania, si in primele 10 in alte tari europene Si acesta se vinde in 250,000 de exemplare in Germania Mult ravnitul album, Dance with Me apare abia in Octombrie 1993 ramanand in clasamente vreme indelungata , urmat fiind de single-ul “Take Control“, de pe albumul de debut, certificat iarasi cu aur pentru vanzari in Germania si intrand in top 20 in clasamentele europene. Desi DJ BoBo parea ca s-a distantat de hit-urile minune, apare “Everybody“, in vara lui 1994, urcand pe secunda pozitie in Germania si primind platina pentru vanzarea a 500,000 de copii. “Everybody” este diferit ca structura fata de single-urileanterioare, indepartandu-se de house spre un stil hip-house cu voci feminine pe refren si strofele de rap interpretate de René.

In toamna anului de gratie 1994, al doilea album de studio There Is a Party vede lumina reflectoarelor. In timp ce in Elvetia ajunge pe locul 4 si primeste platina pentru 500.000 de unitati vandute,in Germania intra in top 10, unde stationeaza 26 de saptamani reusind aurul pentru 250,000 de exemplare vandute Primul single  de pe album, “Let the Dream Come True” ating prima pozitie a clasamentelor in Elvetia precum si locul 5 in Germania, unde primeste din nou discul de aur  Cel de-al doilea extras pe single,”Love Is All Around” intra in primele 20 in clasamentele din Elvetia, Austria, Belgia, Suedia si Norvegia, iar in Germania primeste al saselea disc de platina consecutiv. In plin sucess, in 1995, DJ BoBo reprezinta Elvetia in competitia World Music Awards la Monaco cu piesa “Everybody” unde este desemnat “Cel Mai Bine Vandut Artist Elvetian din Lume al Anului”

In vara anului 1995, DJ BoBo pleacă în turneu prin Asia urmat de un altul în Australia,iar spre final de an pe continentul european în fața a 400 000 spectatori.

Written by: musicfm

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


CONTACT
Cine suntem?

   O echipa de profesionisti unita sub umbrela Music FM pentru a oferi publicului cea mai buna optiune din online-ul romanesc.

Publicitate
play_arrow

Music FM

0%